Linnajazz-klubi

Uusi klubi herättää Hämeenlinnan jazzkaupunkina taas eloon. Luvassa on yhdeksän konserttia maaliskuusta joulukuulle: monipuolista jazz- ja rytmimusiikkia huippuartistien esittämänä.

Linnajazz-klubin ovat tuellaan tehneet mahdolliseksi Musiikin edistämissäätiö ja Hämeenlinnan kaupunki.

Konserteista ilmoitetaan tällä nettisivulla ja Linnajazzin Facebook-sivulla. Voit ostaa lipun ennakkoon tai ovelta puoli tuntia ennen konsertin alkua. Suosittelemme ostamaan lipun ennakkoon. Konserttilippuja myy Lippu.fi.

Jukka Eskola Soul Trio
Perjantai 27.5.2022 klo 19, Hämeenlinnan teatteri

Tämä alunperin Linnajazzin syksy -konserttisarjan esitys on siirtynyt viime syksyltä tähän kevääseen pandemian takia.

Trumpetisti Jukka Eskolan uusin kokoonpano Soul Trio on hurmannut svengillään niin kuulijat kuin kriitikotkin. Yhtyeessä kuullaan Eskolan lisäksi suomijazzin supertähtiä Mikko Helevää (urut) ja Teppo Mäkystä (rummut).

Soul Trion toinen levy julkaistiin 2019. Uudet kappaleet esittelevät rosoista ja sielukasta jazzmusiikkia yhdistettynä Etelä-Amerikan rytmeihin, sekä entistä vapautuneemman yhtyeen, joka haastaa itseään soitannollisesti uskomattomiin suorituksiin.

Yhtyeen musiikin avainsanat ovat juurevuus, rytmi ja svengi, mutta kolmikko pyrkii myös vaikuttamaan kuulijoihinsa hienostuneella dynamiikalla ja välillä jopa minimalistisilla musiikillisilla ratkaisuilla. Jukka Eskola Soul Trion musiikki on rouhean soul- ja latin jazzin perinteestä ammentavaa svengaavaa nykyjazzia parhaimmillaan!

”Huikean trumpettiosaamisen, siis virtuoosisen tekniikan lisäksi Eskolan muusikkous nojaa ainakin seuraaviin suotaviin parametreihin: pettämättömään tyylitajuun, hulppeaan soundiin ja ilmaisuvoimaiseen rytmiikkaan.”

Jyri Ojala, Karjalainen (konserttiarvio, elokuu 2019)

Kuuntele näyte: https://youtu.be/jnn05MNp69Q

Liput: 23,50 € Lippu.fi tai ovelta puoli tuntia ennen konsertin alkua

Uxila Exile
Lauantai 18.6.2022 klo 18, Vanain terassi


Linnajazz-klubin virallinen kesän avajaiskonsertti upeassa ympäristössä! Uxila Exilen helposti lähestyttävä melodinen ja mukaansatempaava jazz alkukesän illassa Vanajaveden rannalla Vanai-ravintolan upealla terassilla on jotain, mitä ei ole vielä aikaisemmin Hämeenlinnassa koettu. Yhtye lupaa sytyttää leiritulen eurooppalaisen nykyjazzin, kokeellisen rytmimusiikin ja jazzin perinteiden rajapyykille. Vibrafonisti Ilkka Uksilan sävellykset heräävät henkiin kvartetin ilmaisuvoimaisen yhtyesoiton ja taidokkaan solismin siivittäminä. Uksilan mukana yhtyeessä soittavat palkittu trumpetisti Tomi Nikku sekä vetävä komppisektio Oskari Siirtola (kontrabasso) ja Ville Luukkonen (rummut).

Konsertti soitetaan Vanain uudella terassilla Varikonniemen vehreä luonnon kupeessa. Tule ajoissa paikalle varmistaaksesi paikan. Tervetuloa viihtymään jazzin, Vanain keittiön herkkujen ja laatujuomien pariin.

Vapaa pääsy!!!

Showtimet 18:00 & 19:00

Sateen sattuessa konsertti soitetaan sisätiloissa.

Jukka Gustavson & Street Level
Konsertti on siirtynyt syksyltä ja sille etsitään uutta ajankohtaa

Jukka Gustavson & Street Level on pitkän linjan konkareiden tuore yhtye. Street Levelin musiikki pohjautuu progressiiviseen rockiin, jossa on runsaasti vaikutteita jazzista, funkista sekä 70-luvun popmusiikista. Musiikissa on myös runsaasti tilaa luovalle improvisoinnille.

Esiintyminen Suistoklubilla on uuden Natural High -levyn julkistamiskonsertti. Musiikki on taattua Gustavsonia, ja koko trio on vahvasti edustettuna.

Street Level perustettiin aikanaan muutamaa esiintymistä varten. Yhteinen sävel löytyi kumminkin heti, joten pitkäaikaisempi yhteistyö oli luonnollinen jatke.

Nimeksi tuli rumpali Thomas Törnroosin ehdottama ”Street Level” koska ensimmäinen konsertti soitettiin Porvoon Kahvila Rongossa katutasossa.

Yhtyeellä on takana toistakymmentä esiintymistä ja yhtyeen kemia toimii erinomaisesti. Jukka Gustavson on ehkä parhaimmillaan trio-kokoonpanossa, jossa hänen rikkaat harmoniansa pääsevät eniten oikeuksiin.

Street Level -yhtyeessä soittavat:

Jukka Gustavson, laulu & kosketinsoittimet
Jan-Olof Strandberg, basso
Thomas Törnroos, rummut

Kuuntele näyte: https://youtu.be/XkpqN9wvsZM

Liput: 22 € Lippu.fi tai ovelta puoli tuntia ennen konsertin alkua

Lisää konsertteja tulossa…

 

MENNEET KONSERTIT:

Timo Lassy Trio
Lauantai 26.3. klo 19, Suistoklubi

Linnajazz-klubin avaa huippufonisti Timo Lassy uuden trionsa kanssa (kuva: Maarit Kytöharju). Kolmikon viime vuonna We Jazz Recordsin julkaisema levy on kerännyt kehuja ympäri maailmaa. Perinnetietoiselle Lassylle triokokoonpano tarjoaa herkullisen haastavan, mutta samalla vapauttavan lähtökohdan antoisalle konsertille. Lassyn rinnalla soittavat niin ikään alansa huiput rumpali Jaska Lukkarinen ja kontrabasisti Ville Herrala. Tunnelmallinen Suistoklubi tarjoaa konsertille loistavat puitteet. Odotettavissa on kauan kaivattu täräys positiivista energiaa ja vahvaa tulkintaa syvänteitä karttamatta.

Tervetuloa mukaan! Ilta alkaa levymusiikin parissa eli kannattaa tulla ajoissa paikalle nauttimaan illasta. Konsertin jälkeen ilta jatkuu vielä rock’n roll -musiikin parissa. 

Liput: 22 € Lippu.fi tai ovelta puoli tuntia ennen konsertin alkua.

 

Ainon
Lauantai 9.4. klo 20, Suistoklubi

Sellisti-säveltäjä Aino Juutilaisen perustaman nelihenkisen Ainon-yhtyeen musiikin rakennuspalikat löytyvät jazzista ja klassisesta musiikista luoden todella kiehtovan ja harvinaisen kudelman. Yhtyeen oma vahva visio vie kuulijansa helposti mukanaan kohti vielä kokemattomia seikkailuita. Yhtyeen musiikissa ja soitossa on onnistu tuomaan sävellykset ja improvisaatio saumattomasti yhdeksi.

Harvinaisempi sellon, viulun, saksofonin ja rumpujen muodostama kokoonpano yhdistettynä reippaaseen seikkailumieleen haastaa hienosti normeja luoden uutta musiikkia. Ainon debyyttialbumin Drought julkaistiin vuonna 2020 helsinkiläisen We Jazzin toimesta. Kehuttu levy antaa hyvän kuvan tulevan konsertin mahdollisuuksista.

”Ainon’s compositions are filled with a rare sense of sophistication that combines the playful elements of jazz with the weightier approach of classical music seamlessly. ” – All About Jazz / Friedrich Kunzmann

Aino Juutilainen – sello
Merimaija Aalto – viulu
Lino Linnovaara – puhaltimet
Joonas Leppänen – rummut

Tervetuloa ajoissa paikalle viihtymään levymusiikin parissa. DJ jatkaa jazzin ja rytmimusiikkia parissa myös konsertin jälkeen.

Liput: 22 € Lippu.fi tai ovelta puoli tuntia ennen konsertin alkua.

 

Kokko Quartet
Lauantai 7.5. klo 20, Suistoklubi

Toukokuun Linnajazz-klubin valloittaa Kokko Quartet, vuonna 2010 Helsingissä perustettu jazzyhtye. Se on esiintynyt tärkeimmillä kotimaisilla jazz-festivaaleilla (mm. Pori Jazz, Flow Festival) ja kiertänyt muun muassa Australiassa, Saksassa ja Tshekissä. Jo alusta asti oli selvää, ettei yhtyeen musiikkia voi lokeroida, se soljuu kevyesti yli musiikillisten genrerajojen. Yhtyeen nimessä on viittaus kalevalaiseen runouteen, jossa Kokko tarkoittaa jättiläismäistä kotkaa. Myös yhtyeen musiikissa on monia viitteitä pohjoismaiseen lyyrisyyteen, melodioissa on sekä ilmavuutta että syvyyttä. Inspiraatiota ja vaikutteita on kuitenkin saatu niin intialaisesta ja arabimusiikista kuin kuubalaisista rytmeistäkin.

Kiinnostus vapaaseen ilmaisuun ja jazziin sekä maailmanmusiikkiin yhdistää yhtyeen jäseniä. Kokko Quartetilta on ilmestynyt kaksi albumia Like A River (2013) ja Orient Express (Eclipse Music 2016). Ne saivat ilmestyessään huomiota ja hyviä arvosteluja niin kotimaisessa kuin kansainvälisessäkin mediassa. Kokko Quartetin kolmas albumi Broken Dream ilmestyy Eclipse Music –levymerkillä nyt huhtikuun alussa.

Kokko Quartetissa soittavat:

Kaisa Siirala, saksofonit ja huilut
Johanna Pitkänen, piano
Timo Tuppurainen, basso
Risto Takala, rummut

Liput: 22 € Lippu.fi tai ovelta puoli tuntia ennen konsertin alkua.