Esiintyjät kesä

LINNAJAZZ 29.-31.7.2022

EMMA SALOKOSKI & JARMO SAARI DUO
Hämeenlinnan kirkko, pe 29.7. klo 19
Liput: 20 € Lippu.fi ja ovelta ennen konsertin alkua

Upeaääninen laulaja, herkkä tulkitsija. Suomen eturivin esiintyjiin kuuluva Emma Salokoski on pitkällä musiikkiurallaan tehnyt laajasti töitä erilaisin kokoonpanoin ja julkaissut lukuisia albumeja. Hän on esiintynyt niin sinfoniaorkesterien solistina kuin rockfestivaalien päälavoillakin. Salokosken viimeisin sooloalbumi Kiellettyjä asioita julkaistiin lokuussa 2015. Emma Salokosken tunnetuimpia yhtyeitä ovat Emma Salokoski Ensemble, Emma Salokoski & Ilmiliekki sekä vokaaliyhtyeet Emma Salokoski Voices ja Aito Collective.

Emma Salokosken rakastetut kappaleet heräävät eloon tuoreina duosovituksina, joissa kuuluvat inspiraatio Suomen luonnosta sekä rytmimusiikista ympäri maailmaa. Duon toinen osapuoli Jarmo Saari on yksi sukupolvensa omaleimaisimpia kitaristeja. Hänet tunnetaan konsertteihin, elokuviin, televisioon, koreografioihin, teatteriin ja levyille luomastaan visuaalisesta sävellystyylistä sekä kitaralla, ihmisäänellä ja erilaisilla harvinaisemmilla instrumenteilla, kuten thereminillä, barokkisellolla ja lasiharpulla luoduista monikerroksellisista kollaaseista.

KAISA MÄENSIVU TRIO FEAT. JOONATAN RAUTIO
Suistoklubi, Viipurintie 4, pe 29.7. klo 21
Liput: 20 € Lippu.fi ja ovelta ennen konsertin alkua

Kontrabasson, vibrafonin ja rumpujen yhdistelmä luo hurmaavan soundin, jonka ympärille kolme huippumuusikkoa saavat aikaan vaikuttavan ja svengaavan kokonaisuuden. Lisää tulta liekkeihin Linnajazzin konserttiin luo Joonatan Rautio, Suomen parhaimmistoon kuuluva virtuoosisaksofonisti. Kansainvälisestikin maineikkaan nuoren polven basisti Kaisa Mäensivun kokoamassa yhtyeessä on vankkaa kokemusta ja näkemystä: newyorkilaisrumpali Joe Peri on soittaa Grammy-palkitulla levyllä Tony Bennettin ja Lady Gagan kanssa, ja vibrafonisti Severi Pyysalo on työskennellyt jazzlegenda Sarah Vaughnin kanssa. Mäensivun loistokkaasti bassolinjoillaan johtaman yhtyeen ohjelmisto koostuu trion originaalisävellyksistä sekä raikkaista versioista jazzklassikoista. Yhtyeen musiikkia kuullaan myös Kaisa Mäensivun levyllä Hand Picked (Flame Jazz Records 2021).

”Kaisa Mäensivu Trion konsertissa tuntui tapauksen hytinä, ja lauluosuuksien tulokulma oli kauttaaltaan henkilökohtainen” – Matti Komulainen, Turun Sanomat

Kaisa Mäensivu – basso ja laulu
Severi Pyysalo – vibrafoni
Joe Peri (US) – rummut
Joonatan Rautio – saksofoni

MANUEL DUNKEL QUARTET
Hämeenlinnan Raatihuone, Raatihuoneenkatu 15, la 30.7. klo 19
Liput: 20 € Lippu.fi ja ovelta ennen konsertin alkua


Kotimaisen jazzmusiikin kulmakivi Manuel Dunkel tuo kvartettinsa upeaan Raatihuoneen saliin Linnajazzien uudessa huippukonsertissa lauantain alkuillassa. Vuonna 2011 Yrjö-palkinnon saanut saksofonisti on sisäistänyt poikkeuksellisen hyvin jazzin perinteet lukuisten eri projektien ja orkestereiden kautta. Ehkäpä vahvimmillaan Dunkel on kuitenkin juurikin kvartettimuodossa modernin jazzin parissa kumartaen fonistilegenda John Coltranen suuntaan. Tyylitietoinen nelikko tulee varmasti puhaltamaan klassisen tyylikkään Raatihuoneen salin täyteen hehkuunsa.

Konsertin kokoonpanossa Dunkelin rinnalla soittavat hienoa kansainvälistä uraa tekevää pianisti Alexi Tuomarila sekä huikea rytmiryhmä Joonas Tuuri ja Aleksi Heinola.

Manuel Dunkel – tenorisaksofoni
Alexi Tuomarila – piano
Joonas Tuuri – basso
Aleksi Heinola – rummut

JAZZKAMELIT
Hämeenlinnan tori, la 30.7. klo 13


Luvassa on kaikille tuttuja eli ihan parhaita lastenlauluja jazzikkaasti esitettynä. Tässä konsertissa trumpetti törähtelee, basso pompottelee ja sämplerit tuottavat ilmoille yllättävääkin yllättävämpiä efektejä. Jazzkamelien laulusolisti on Mirja Mäkelä, trumpettia soittaa Mikko Pettinen ja basson varressa häärii Vesa Ojaniemi.

JYKÄ AHOLA & OLD VIRGINS
Hämeenlinnan tori, la 30.7. klo 14.15
Old Virgins tarjoaa vanhaa jazzia aivan sen alkujuurilta asti. Suurin osa yhtyeen ohjelmistosta on sävelletty 1900-1920-luvuilla. Luvassa on mieltä nostattavaa, hauskaa, raikasta ja railakasta – viihdyttävää ja tanssittavaa, alkuperäistä jazzia. Old Virgins on Tampereen seudun kokeneista jazz-taitureista koostuva sekstetti. Yhtyeen perustaja trumpetisti Jykä Ahola on toiminut myös Hämeenlinna Big Bandin kapellimestarina vuodesta 2017 lähtien.

Jykä Ahola – trumpetti
Masa Orpana – saksofoni ja klarinetti
Arto Piispanen – piano
Petri Ahjokoski – banjo ja kitara
Anu Ahjokoski – basso
Ville Lehtovaara – rummut


KASSUN JAMIT
Hämeenlinnan tori, la 30.7. klo 16

Hämeenlinnalaisen Kassun jamit -musiikkikollektiivin järjestämät jamit alkavat olla Linnajazzien torikonsertin perinne. Linnajazzeilla, Poltinahon Taidekasarmilla ja viime aikoina Juliuksen Olohuone -pubissa järjestetyissä jameissa lavalle saa tulla kuka tahansa soittamaan tai laulamaan oman suosikkikappaleen. Yleisölle jamit tarjoaa vaihtelevia ja yllätyksellisiä musiikkielämyksiä.

VANAJA BIG BAND
Linnanpuisto, su 31.7. klo 14


Vanaja Big Band on suuri hämeenlinnalainen jazzorkesteri. 18-henkisen kokoonpanon ohjelmistoa ovat jazzin viihdyttävät klassikot. Todellista hyvän mielen musiikkia tukevalla poljennolla esittävä Vanaja Big Band tarjoaa tänä kesänä Linnajazzin piknik-yleisölle puistotunnelmaan täydellisesti sopivan musiikki-cocktailin.


PEELA
Linnanpuisto, su 31.7. klo 15.45


Peela on energinen ja taiturimainen nuoren polven soittajien kokoonpano. Yhtye vieraili viime syksynä Suistoklubilla Linnajazzin syksyssä ja keikka oli täydellinen menestys. Nyt energinen kokoonpano tulee uudella ryminällä ja pääsee esiintymään todella isolle yleisölle.

Peelan groove ammentaa jazzista, funkrockista ja neo-soulista. Mukaansatempaava rytminen meininki päätyy etenkin instrumentaali-kappaleihin, mutta Maja Mannila myös koristelee laulullaan kokonaisuutta eloisasti.

Peela on perustettu vuonna 2016 ja julkaisi debyyttialbuminsa ”Layers” toukokuussa 2018. Odotettu toinen levy ”Stepping Stones” ilmestyi syyskuussa 2020.

Johannes Granroth – kitara, laulu, sävellykset
Severi Sorjonen – rummut
Maja Mannila – koskettimet, laulu
Sami Leponiemi – saksofoni
Oliver Karttunen – basso
Mikko Antila – perkussiot


NINA MYA
Linnanpuisto, su 31.7. klo 15.45


Nina Mya on palkittu ja kansainvälisestikin menestynyt suomalainen jazzlaulaja ja säveltäjä. Hän julkaisi heinäkuussa 2021 neljännen, ”Just Another Lonely Soul” -levynsä, jonka soul- ja soul jazz -henkistä ohjelmistoa Linnajazzin konsertissa pääasiallisesti kuullaan. Nina Mya on todellinen sillan rakentaja 50- ja 60-lukujen amerikkalaisen jazzperinteen, afroamerikkalaisen gospelin ja modernin jazzlaulun välillä. Hänen kaunis, tumma ja kaikkeen taipuva, akrobaattinen äänensä ei jätä ketään kylmäksi.

Nina Mya – laulu
Jukka Eskola – trumpetti
Pope Puolitaival – saksofoni, huilu
Henri Mäntylä – kosketinsoittimet
Varre Vartiainen – kitara
Jori Huhtala – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Lisää artistiesittelyjä tulossa tälle sivulle pian.